Workshop Verlaat Verdriet

De wereld die ik had gekend, bestond niet meer. Een deel van de verschrikking was  dat ik er helemaal niets van begreep‘

‘Mijn leven werd voor altijd verdeeld in een voor en een na. Ik was 5 jaar oud. Daarna is alles veranderd‘

Wanneer je als kind niet hebt kunnen rouwen om een ingrijpend verlies dat plaats had in jouw jeugd, blijft er veel pijn opgesloten zitten.
In deze 3 dagen krijg je de kans om in rust terug te kijken op deze voor jou zeer ingrijpende verlieservaring en te voelen wat dit nu nog in jouw leven betekent. Je bent samen met een groep mensen die uit eigen ervaring ook weten hoe het voelt.

Inhoud:
Het eerste deel van de workshop bestaat uit het terugkijken naar die ingrijpende ervaring van toen, naar het kind dat je toen was. Er wordt theorie gegeven over ‘kinderen en rouw’ en over de rouwtaken bij een verlaat rouwproces. Vervolgens werkt ieder daar voor zichzelf een stukje concreet van uit.
Het laatste deel van de workshop wordt gefocust op de kracht en de kwaliteiten die je óók ontwikkeld hebt en krijg je handvatten om zelf verder te gaan.
Wat het op blijkt te leveren:
• de erkenning dat dit verlies een zeer aangrijpende gebeurtenis in je leven is geweest
• de herkenning die je krijgt door verhalen van lotgenoten
• de verbondenheid die je kunt voelen omdat iedereen dezelfde ‘wond’ heeft; je begrijpt elkaar zonder veel uit te hoeven leggen
• inzicht in de betekenis die deze verlieservaring nu in je leven heeft.

Doelgroep:
Mensen die op jonge leeftijd (< 20 jaar) een ingrijpende verlieservaring hebben meegemaakt en in hun huidige leven merken dat de gevolgen daarvan nog een (belemmerende) rol spelen. Hoe oud je nu bent, maakt niet uit.

Data in 2024: 3 april 19.30 uur t/m 5 april 16.00 uur, klooster Huissen. Voor meer informatie klik hier.

 

Contact

Mieke Ankersmid
Email: mieke@ankersmid.nl
Tel: 06 51717885