“Van OVERleven naar LEVEN”

Van dinsdagmiddag tot vrijdagochtend op Schiermonnikoog :

intensieve workshop voor mensen die ballast uit hun verleden op willen ruimen, het goede willen behouden en vrijer en onafhankelijker in hun leven willen staan.

Ieder van ons heeft ervaringen opgedaan tijdens het leven, die bepalend zijn voor hoe het nu met je is en hoe je reageert op wat er in je leven gebeurt. Sommige van deze ervaringen helpen je om goed in ‘het nu’ te leven; andere belemmeren je in je groei en je vrijheid.  Deze belemmeringen kunnen ontstaan zijn door:

·    onverwerkte verlieservaringen (t.g.v. de dood, een scheiding, ontslag, ziekte, verlies van bepaalde verwachtingen)

·    emotionele en/of lichamelijke verwaarlozing

Het ontdekken van de diepere wortel van deze belemmeringen en het erkennen van de pijn die daarbij hoort, kan je helpen deze ervaringen in een ander licht te plaatsen en vrijer in het leven te staan.

Werkwijze:

We werken met een groep van max. 6 personen, waarin ieder de ruimte krijgt voor haar / zijn eigen groeiproces. De groep wordt gebruikt voor (h)erkenning en ondersteuning van ieders individuele proces.

We werken o.a. met gesprekken, biografische opdrachten, creatieve oefeningen, visualisaties, lichaamswerk, muziek / beweging / stem en oefeningen die je helpen beter in contact met je gevoel te komen.

Er is een principe-programma, maar hoe dat er uiteindelijk uit gaan zien en welke thema’s aan bod zullen komen, wordt in nauw overleg met de groep bepaald.

Thema’s kunnen zijn:

kennismaking, persoonlijke doelen, verhaal van pijn, het nest waaruit je komt;

uiten, naar buiten brengen wat nodig is (lichaamsgericht-, adem– en stemwerk)

contact maken met innerlijke kracht; jouw huidige situatie:

binnen & buiten: hoe is de stand? Relaties met ‘de buitenwereld’: reactief en pro-actief

Data:  voorlopig nog niet gepland

Verblijf:  is eenvoudig; douche en toilet op de gang. Er zijn 2 tweepersoons- en 2 eenpersoonskamers. Voor een eenpersoonskamer betaal je € 60,- extra (wie ‘t eerst komt, ‘t eerst maalt…)

 

Contact

Mieke Ankersmid
Email: mieke@ankersmid.nl
Tel: 06 51717885